kaffebönor online

Bästa kaffebönorna 2023 – Köpa kaffebönor online

Om du vill njuta av gott färskt kaffe varje dag, då bör du köpa hela kaffebönor som du maler själv. Ett riktigt välsmakande och aromatiskt kaffe kräver nämligen nymalda bönor. Att mala dina egna bönor behöver inte alls vara svårt. Det finns gott om elektriska kaffekvarnar som maler bönor på några sekunder.

Genom att mala dina egna bönor kan du själv välja vilken malningsgrad du vill ha. Du hittar hela kaffebönor både online och i din lokala matvarubutik. Det finns alltså inga hinder för att testa nymalda bönor till din nästa kopp kaffe.

Bästa kaffebönorna 2023

Populärast
caffe-mauro-centerpercento-kaffeboenner-1-kg-m1502-36119-1

  • Ett smakfullt kaffe med blommiga och fruktiga toner.
  • Italienskt varumärke
  • Böntyp 100 % Arabica
  • Lämplig till Espresso, perkulator och filterkaffe

Prisvärd
emils 10.0 kaffebänor

  • Ett balanserat kaffe med apelsintoner och fikonaromer
  • Typ: Espresso
  • Ursprung: Colombia, Etiopien, Indonesien, Peru
  • Certifiering: Ekologiskt

Kaffebönor online

Om du vill ha ett otroligt stort utbud av hela kaffebönor att välja mellan, då ska du köpa dem online. Det finns nämligen gått om såväl livsmedelsbutiker som specialbutiker för just kaffebönor på nätet. I en fysisk butik hittar du oftast det vanligaste standarsortimentet av bönor och de flesta alternativ är redan färdig malda. På nätet däremot kan du välja och vraka mellan många sorters specialkaffe.

De allra godaste bönorna hittar du oftast hos mindre rosterier, små kaffeproducenter och lokala delikatessbutiker. Mindre rosterier håller nämligen mycket hög kvalitet på sitt kaffe och utför rostningen med galans. Det finns många små svenska rosterier vars kaffebönor du kan köpa online.

Vilka kaffebönor ska du köpa?

Det tar lite mer tid att mala dina egna kaffebönor än att köpa färdigmalda, men så får du också njuta av ett äkta hantverk samtidigt som en god doft sprider sig i hemmet.

Vilka kaffebönor du bör köpa är givetvis en smaksak. Det finns en uppsjö av olika sorters kaffebönor, länder de har odlats i och rostningsgrader. Det bästa är därför att testa och smaka dig fram för att hitta dina favoritbönor.

Något specifikt du bör hålla utkik efter är dock bönornas rostningsdatum. Du bör inte köpa bönor som rostades för mer än två veckor sen. Kom ihåg att bönornas rostningsdatum och bäst före-datum är helt olika saker.

Vilka kaffebönor till espressomaskin?

Om du vill köpa kaffebönor till din espressomaskin online så finns det ett stort utbud. Om du vill kunna brygga en god, italiensk espresso hemma så bör du kika efter en produkt som består utav en blandning av Arabicabönor och Robustabönor. Många kaffesorter i Sverige innehåller enbart Arabicabönor, vilket ger ett gott kaffe. Om du däremot väljer en blandning med Robustabönor får du en annan, något bittrare och kraftigare, smakupplevelse med mer crema.

Tänk på att du bör välja kaffebönor som är lite extra rostade. Om du brygger en espresso på ljusrostade kaffebönor kommer du att få en obalanserad smak. Satsa därför på en mörkare rostningsgrad för en djupare smak. Även här gäller det att testa olika sorters bönor för att hitta just din favorit. Varför inte fråga på ditt favoritcafé vilka bönor de använder?

Tänk på att inte mala allt för mycket bönor på en och samma gång till din espressomaskin. Det bästa är att inte mala mer än det du ska använda. Genom att mala nya bönor till varje kopp kaffe så får du alltid en god smak.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Jag godkänner integritetspolicyn