Kaffetermos

Kaffetermos – Bästa termosen 2023

Vill du kunna ta med dig gott, varmt kaffe ut i skogen, båten eller på picknicken? Då är det dags att införskaffa en riktigt bra kaffetermos. Tack vare en termos kan kaffet nämligen hålla sig varmt i flera timmar. Se bara till att skaffa en termos av hög kvalitet så att du inte tvingas smutta på ljummet kaffe.

För att hitta den bästa kaffetermosen bör du jämföra olika produkter och se vad användare har skrivit i sina recensioner. Då kan du få ett bra hum om vilken termos som presterar bäst och vilken termos som gör flest användare nöjda med sitt köp.

Hur fungerar en termos?

En kaffetermos är en isolerad behållare som ser till att all värme stannar kvar inne i behållaren. Det kan endast sippra ut mycket lite värme åt gången och därför kan ditt kaffe behålla sin varma temperatur under flera timmar.

Tack vare termosens smarta konstruktion så kommer det inte in någon kyla, utan det är värmen inuti termosen som mycket sakta sipprar ut när termosen kyls ner av utomhustemperaturen. Konstruktionen består vanligtvis av flera lager med metall, glas och vakuum för att behålla värmen.

Genom att direkt skruva på locket när du har hällt i det nybryggda kaffet så stänger du inne värmen tills locket öppnas igen.

Bästa kaffetermosen 2023

Populärast
2014799_contigo_westloop2

  • Rostfri termosmugg
  • Håller kaffet varmt i 5 timmar
  • Vakuumisolerat lock som gör den 100% spillsäker och läckfri
  • Finns i olika färger
  • Volym 470 ml

Prisvärd
Mugg To Go 35 cl

  • Praktisk termosmugg i rostfritt stål
  • Lock med klickfunktion
  • Kaffet håller värmen perfekt tack vare dubbla väggar och vakuumeffekt.
  • Bärremmen i silikon
  • Volym 35 cl

Vilken termos är bäst?

Det finns en uppsjö termosar på marknaden och vilken som egentligen är bäst finns det många åsikter om. Det finns dock många riktigt bra produkter på marknaden som är väl värda att köpa.

Den termos som är bäst är givetvis den som håller ditt kaffe varmt under längst tid. Läs därför igenom produktspecifikationer och jämför olika slags termosar. Genom att läsa användares egna recensioner av de olika termosarna så kan du få ett hum om hur bra termosarna är när det väl gäller.

Hur länge håller kaffet varmt i en termos?

Hur länge en kaffetermos håller kaffet varmt beror bland annat på hur varmt det är i luften som omgärdar termosen. Termosen gör ett bättre jobb ju varmare det är i luften. Det beror på att termosen efter en viss tid kommer att jämna ut temperaturen så att innehållet och luften har samma temperatur.

En riktigt bra kaffetermos ska klara av att hålla kaffet varmt i cirka tre timmar i tio minusgrader. Om det däremot är 15-20 grader ute så kan vissa termosar hålla drycken varm i allt från 6 till 10 timmar. Kika alltid på termosens specifikationer för att se hur länge den ska kunna hålla mat och dryck varm.

Så här rengör du en termos

Du ska aldrig köra en termos i diskmaskinen, istället bör den handdiskas. Du handdiskar din termos på samma sätt som andra köksprylar.

Skölj termosen i varmt vatten och häll en droppe diskmedel på din diskborste. Rengör hela termosen på både insidan och utsidan, skölj av och låt den torka. Om du har en långsmal kaffetermos så kan du behöva köpa en flaskborste för att nå ändå ner till botten.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Jag godkänner integritetspolicyn