kaffe mocca

Kaffe Mocca – Kaffe med choklad

Har du testat kaffe mocca? Denna härliga kaffedryck, så lik caffe latte fast ändå inte. Kaffe mocca är precis som caffe latte fylld av härlig, len mjölk men består av mindre kaffe. Dessutom innehåller kaffedrycken choklad vilket är vad som ger kaffe mocca dess karakteristiska smak.

Kaffe mocca har en söt smak som uppskattas av de flesta kaffedrickare och kanske framförallt av de som inte är vana vid den starka kaffesmaken.

Vad är mocca kaffe?

En ultimat mocca kaffe består av starkt espressokaffe, skummad mjölk, varm choklad, chokladsås och vispad grädde. Denna perfekta blandning ger en varm kaffedryck som är perfekt att inta under kalla höstdagar eller egentligen när som helst när du vill lyxa till tillvaron.

Kaffe mocca har fått sitt namn av hamnstaden Mocca som ligger vid Röda havet i Jemen. Det kan sägas vara en lyxigare version av varm choklad, eller varför inte en vuxenversion av varm choklad. Istället för att dricka kaffe till en god chokladkaka blandas de två smakerna i den här drycken.

Kaffe mocca recept

Det finns en hel del kaffe mocca recept att välja mellan på internet. Den klassiska varianten innehåller dock starkt kaffe, choklad och mjölk och toppas med vispad grädde. Mer än avancerad än så behöver inte den här kaffedrycken vara.

Den viktigaste ingrediensen i drycken är choklad och här finns det en hel del olika sorter att välja mellan. Vilken choklad du vill testa bestämmer du själv och därför kan en kaffe mocca smaka på flera olika sätt. Du kan till exempel använda varm choklad som du gjort av Oboy-pulver eller kakao och socker. Men det absolut godaste är att använda 60 %-ig mörk choklad som du värmer. Då får kaffet den bästa smaken och konsistensen.

Här nedan följer det bästa receptet för en riktigt god kaffe mocca.

Så här gör du kaffe mocca

Att göra kaffe mocca är relativt enkelt och du behöver inte ha allt för många ingredienser hemma. Det viktigaste är mjölken, det starka kaffet och såklart choklad så att du kan ge mocca kaffe dess karakteristiska chokladtouch. Om du dessutom har chokladsås hemma så får du en extra lyxig touch på drycken.

För att göra en kaffe mocca behöver du:

  • 1 dl starkt kaffe
  • 1 dl varm skummad mjölk
  • 1 dl varm choklad
  • 0,5 dl vispad grädde
  • 0,5 msk chokladsås

Steg för steg:

  1. Börja med att brygga det starka kaffet, det bästa är om du kan göra en espresso. Då får du alltid rätt styrka på kaffet.
  2. Värm sedan upp mjölken och skumma den så att den får små, fina bubblor samtidigt som du värmer upp chokladen.
  3. Vispa grädden till ett mjukt fluff.
  4. Häll i det starka kaffet, den varma chokladen och den skummade mjölken i ett högt glas.
  5. Toppa glaset med den vispade grädden och ringla chokladsåsen på toppen.

Om du inte är sugen på grädde kan du alltid variera din kaffe mocca. Istället för grädde kan du välja att lägga på ett mjukt skum på toppen och varför inte pudra över lite chokladpulver.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Jag godkänner integritetspolicyn