Flat white kaffe

Flat white – Så gör du en kaffe med skummad mjölk hemma

Flat white är en kaffedryck som härstammar från Australien och Nya Zeeland. Den består av två delar, espresso och mjölk. Vad som skiljer flat white från andra kaffedrycker är mjölkens textur och proportionerna mellan espresso och mjölk.

Flat white har mindre mjölk än en latte, men mer än en cappuccino. Mjölken i en flat white är ångad till en microfoam, vilket innebär att det finns små, mjuka bubblor i mjölken. Microfoam ger mjölken en silkeslen textur och en naturlig sötma som kompletterar espressons smakprofil.

Recept för att göra en flat white kaffe hemma

För att göra en flat white hemma behöver du en espressomaskin och mjölkångare. Börja med att brygga en dubbel espresso och skumma mjölken. Det finns olika metoder för att skumma mjölken, men för att skapa microfoam är det viktigt att mjölken inte överhettas och att mjölken roteras under skummandet.

För att göra en flat white med en mjuk och silkeslen textur, följ dessa steg:

  1. Värm mjölken i en kanna på ångmunstycket tills den når en temperatur på 60-65 grader Celsius.
  2. Placera espresson i en förvärmde kopp.
  3. Skumma mjölken genom att placera mjölkångaren i kanna med mjölk och låta ånga mjölken tills den når önskad konsistens.
  4. Försiktigt häll den ångade mjölken över espresson i koppen och skapa en mjuk textur genom att vicka kannan försiktigt fram och tillbaka när du häller mjölken.
  5. Låt mjölken och espresson integreras i några sekunder och avsluta genom att skapa ett mönster på mjölkskummet, om du vill.

För att skapa ett mönster på mjölkskummet kan du använda en mjölkskummare eller en tesked. Häll mjölken i koppen från hög höjd för att avlägsna eventuella störningar i mjölkskummet. Använd sedan en tesked för att skapa mönster genom att dra en linje från mitten av koppen mot utsidan och sedan dra en annan linje från motsatt sida mot mitten.

Flat white är en mjuk och silkeslen kaffedryck med en balanserad smak av espresso och mjölk. Det är en populär dryck för kaffeälskare som vill njuta av espressons rika smaker och mjölkens textur.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Jag godkänner integritetspolicyn