Cappuccino

Cappuccino – Så här gör du en cappuccino hemma

Cappuccino är en av de mest kända och populära kaffedryckerna i världen. Det är en italiensk kaffedryck som består av espresso, mjölk och mjölkskum. Cappuccino serveras vanligtvis som en frukost- eller eftermiddagsdryck och anses vara en av de mest utsökta kaffedryckerna tack vare sin mjukhet och mildhet.

Varifrån Cappuccino kommer ifrån

Ursprungligen kommer cappuccino från Italien och namnet kommer från en orden ”cappuccio”, vilket betyder ”huva” eller ”lock”. En cappuccino serveras vanligtvis i en kopp som har en hög, rundad kant och en bred bas. Detta gör det möjligt för mjölkskummet att stanna på toppen av espresson.

Cappuccino skiljer sig från andra kaffedrycker genom sin proportion av espresso, mjölk och mjölkskum. Den innehåller lika delar espresso, mjölk och mjölkskum, vilket skapar en balanserad och mild smak. Till skillnad från en latte har cappuccino mer mjölkskum, vilket gör att den har en tjockare konsistens och en krämigare smak. Till skillnad från en espresso macchiato, som är en espresso med en liten mängd mjölk eller mjölkskum på toppen, är cappuccino en större kaffedryck som innehåller mer mjölk och mjölkskum.

Här är ett enkelt recept för att göra en cappuccino hemma:

Ingredienser:

 • 1 shot espresso
 • 1 dl mjölk
 • Mjölkskum

Utrustning:

 • Espressomaskin
 • Mjölkskummare
 • Kanna för mjölk
 • Kopp

Instruktioner:

 1. Brygg en shot espresso med espressomaskinen och häll den i en kopp.
 2. Häll mjölken i en kanna för mjölk och skumma mjölken med mjölkskummaren tills den bildar mjölkskum.
 3. Häll mjölken i koppen med espresson, håll tillbaka mjölkskummet med en sked så att mjölken hälls ner i koppen och mjölkskummet stannar på toppen.
 4. Lägg till mjölkskummet på toppen av mjölken och espresson i koppen.
 5. Servera direkt och njut av din hemmagjorda cappuccino.

Som du kan se är det enkelt att göra en cappuccino hemma med hjälp av en espressomaskin och mjölkskummare. Genom att experimentera med mängden mjölk och mjölkskum kan du anpassa din cappuccino efter dina personliga preferenser och skapa en utsökt kopp kaffe som passar perfekt till frukost eller eftermiddagsfikat.

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Jag godkänner integritetspolicyn